Správná péče o zimní bundu: Dodržujte tyto zásady

Správná péče o zimní bundu: Dodržujte tyto zásady

Koupili jste si novou zimní bundu a nechcete si ji zničit nesprávným čištěním? Spadly jste do špinavého sněhu nebo bunda stala obětí her s vašimi dětmi? Přečtěte si naše tipy, jak zimní bundičku udržet v dobré kondici a čemu se při jejím čištění vyhnout.

Když píší neprat, tak ji neperte

Největší chybu, kterou lidé při péči o oblečení dělají, je, že nerespektují pokyny na štítcích oblečení. Když je na nějakém kousku jasně napsáno, že se něco nesmí, třeba se tím řídit. Když je zase produkt zakázáno žehlit nebo vystavovat vodě s teplotou nad 40 stupňů, opět to třeba respektovat.

Vždy ji dobře zavěste

Tento trik používají i turisté, kteří mají drahé a kvalitní spacáky. Ty se nikdy nemohou skladovat sbalené, právě naopak, měly by být zavěšeny a volně dýchat. Vaše zimní bunda nasaje během pobytu venku velké množství potu. Když ji po každém použití zavěsíte a necháte vyvětrat, velmi to pomůže při udržení její dobré kondice.

Nechte ji vysušit

Mokrá bunda rozhodně nepatří do skříně. Pokud ji necháte příliš dlouho vlhkou, mohou vám vnitřní vlákna hovorově shnít. Ať už je bunda mokrá z jakékoliv příčiny, vždy ji nechte pořádně uschnout na slabě puštěném radiátoru.

Obraťte se na kvalifikovanou čistírnu

Jakékoliv čištění produktů z naší nabídky vždy doporučujeme vybavit jen v profesionální čistírně, které v dnešní době naleznete již opravdu v každém městě. Pokud se chcete vyhnout zbytečnému poškození vaší nové bundy, nechte její čištění na profesionála z této oblasti.

Nepoužívejte nevhodné prostředky

Pokud se přece jen rozhodnete čistit vaši novou zimní bundu svépomocí doma, řiďte se pokyny na štítcích, dodržujte maximální teplotu a počet otáček při ždímání, a používejte pouze kvalitní prací prostředky, které zachovají přirozenou strukturu vláken vašeho oblečení.


Doprava zdarma
od 1 900 Kč
Více jak 360 výdejních míst na CZ
Dodání zboží
do 24-48 hod
Vrácení zboží
do 14 dní
Speciální slevy a akce
Všechny produkty
máme skladem