Které materiály se nemohou sušit v sušičce?

Které materiály se nemohou sušit v sušičce?

Sušička je bez debaty skvělým pomocníkem do každé domácnosti. Zejména při větším objemu praní nemusíte věšet prádlo po šňůrách v bytě i na balkoně. Jednoduše ho vytáhnete už suché přímo ze sušičky a můžete jej vložit rovnou do skříně. Které typy prádla by jste však neměli nikdy sušit?

Dodržujte značky na oblečení

Na každém oblečení (minimálně na tom z naší nabídky) najdete štítek, na kterém je jasně napsáno, zda se může prát v pračce nebo jen ručně, v kolik stupňové vodě, jestli se máte vyhnout žehlení a zda může jít do sušičky. Některé druhy oblečení se sice mohou sušit, ale jen při nízkých teplotách. Všechny vysvětlivky desítek piktogramů na štítcích najdete na internetu. Zimní bundy z naší nabídky doporučujeme čistit jen v profesionální čistírně.

Hedvábné prádlo

Mezi typy prádla, které nesmíte nikdy sušit, patří i to hedvábné. To se obecně doporučuje prát jen v kvalitních pracích prostředcích a jen ručně. Agresivní sušení by mohlo trvale poškodit vlákna a váš oblíbený kousek bude nenávratně ztracen. Pamatujte si, hedvábí a sušička jsou zakázanou kombinací.

Krajkové prádlo

Mezi typy prádla, které je zakázáno prát, patří i to krajkové. Opět hrozí nevratné poškození, kvůli kterému byste přišli o všechny oblíbené kousky. Tento typ prádla však poměrně rychle schne i na šňůře, takže absence sušičky se dá zvládnout.

Neopren a funkční prádlo

V tomto případě si nemusíte neoprén a funkční trička poškodit, ale mohly by minimálně ztratit své vlastnosti. Například antibakteriální úpravu nebo difúzní otvory pro odvod potu. Funkční oblečení vždy nechte vyschnout přirozenou cestou, nepoužívejte ani radiátor.

Obuv

Existují také speciální sušičky na sušení tenisek a jiných bot. Pokud máte takovou sušičku doma a vaše boty se mohou prát a sušit, jde pravděpodobně o jediný případ, kdy je možné využít sušičku i na sušení obuvi. V opačném případě na to raději zapomeňte.


Doprava zdarma
od 1 900 Kč
Více jak 360 výdejních míst na CZ
Dodání zboží
do 24-48 hod
Vrácení zboží
do 14 dní
Speciální slevy a akce
Všechny produkty
máme skladem