Jaká kosmetika může zničit vaše oblíbené kousky?

Jaká kosmetika může zničit vaše oblíbené kousky?

Někdy se prostě stane, že náš oblíbený kousek padne za oběť nějaké nehodě. Jednou si ho propálíme na grilu, jindy nám ho zničí děti, jednou pustíme špatný program na pračce a někdy nás zradí i vlastní kosmetika. Přečtěte si, které přípravky mohou zničit vaše oblečení a jak jej případně zachránit.

Dermacol

Nejčastěji se skvrny od takových korekturních přípravků na obličej vyskytují v oblasti límců sak a košil. Na bílé košili nebo halence dokáže nadělat neplechu, no silný prací prostředek s bělicím účinkem se o něj spolehlivě postará.

Odlakovač/aceton

Pokud vám odlakovač nebo aceton kápne na vaše oblíbené šaty, může se stát, že z nich sleze i barva. V takovém případě vám pomůže jedině švadlena, která se může pokusit dané místo opět obarvit barvou na textil.

Řasenka

Oči si malujte ještě předtím, než se obléknete, v opačném případě vám řasenka snadno spadne na bílou sukni a můžete se jít převléknout. Pokud je voděodolná, budete mít při jejím praní a čištění poměrně krušné chvíle.

Lak na nehty

Lak na nehty a podobné substance třeba odstranit okamžitě! Jakmile zaschne, jeho čištění je komplikované a opět si můžete váš oblíbený kousek nenávratně poškodit.

Samoopalovací krém

Móda samoopalovacích krémů je dávno pryč. Na trhu zůstalo jen pár výrobců, po kterých byste už neměla být oranžová jako pomeranč. Skvrny z těchto krémů jsou nepěkné, ale dají se poměrně jednoduše vyprat.

Deodorant

 

Pokud vám deodorant pod pažemi nadělal nehezké bílé skvrny, raději se převlékněte a oblečení dejte vyprat. Pokud se budete snažit bílé skvrny očistit s kapesníkem během dne, můžete si halenku nebo tričko poškodit.

Krém

Na mastné skvrny všech druhů platí pouze kvalitní prací prostředek a teplá voda. Nepřežeňte to však s teplotou praní, aby se vám vaše tričko nebo kalhoty nezmenšily.


Doprava zdarma
od 1 900 Kč
Více jak 360 výdejních míst na CZ
Dodání zboží
do 24-48 hod
Vrácení zboží
do 14 dní
Speciální slevy a akce
Všechny produkty
máme skladem