Víte, jak souvisí móda a intenzivní vůně?

Víte, jak souvisí móda a intenzivní vůně?

Každý, kdo módu vnímá komplexně, ví, že móda jde ruku v ruce i s dalšími obory, jako je hairstyling, šperky, make-up, manikúra nebo svět vůní. Může vůně ovlivnit celkový dojem z vašeho outfitu? Jaké vůně se hodí k jednotlivým kouskům a proč existují vůně na konkrétní části dne? Zapomeňte na deodoranty, pojďte s námi do světa parfémů.

Co ve vás vyvolává vůně?

Když si na sebe obléknete krásné elegantní šaty, určitě se vám vybaví vůně parfému, který jste měli na sobě na posledním plese. Naopak, když si přivoníte k mužově košili, možná se vám vybaví vaše první rande. Přesně tak, vůně v nás vyvolávají vzpomínky a ty následně oživují starší emoce – zejména ty hezké, které nás potěšily.

Jak sladit oblečení s parfémem?

Sportovní look můžete klidně sladit například s nějakou svěží květinovou vůní, která jen podtrhne celou jednoduchost vašeho outfitu, Při elegantních outfitech se vybírají spíše výraznější vůně, které vám nějak evokují například atmosféru zmíněného plesu. Pokud máte ráda rebelský styl kožených bund, zkombinujte ho se silným kořenistým parfémem.

Které vůně jsou univerzální?

Mezi univerzální vôme patří ty, které neudělají dojem, ale ani neurazí. Většinou jde o různé běžné vůně (které nejčastěji najdeme mezi deodoranty), ale patří mezi ně i takzvané unisex vůně pro obě pohlaví. Není na škodu, když máte takový parfém doma. Mezi ženské univerzální vůně patří i sladké vůně.

Jaký rozdíl je mezi ranními a večerními vůněmi?

Ráno ženy, ale i muži, do výběru zařazují spíše svěží vůně, které vás nakopnou podobně jako káva a všech ostatních kolem vás potěší svou jemností. Klidně můžete vsadit i na mentol, nebojte se, nebudete vonět jako toaleta. Naopak večer přicházejí na řadu výraznější kořeněné vůně. Typickým reprezentantem je skořice, která podtrhne intimitu večera doma i ve společnosti.

Vůně podzimu

Jelikož se nám pomalu blíží podzim, neměli byste zapomenout sladit s ní svůj outfit, ale i vůni. Podzim se vyznačuje svěžími přírodními vůněmi, které odrážejí zabarvené listy stromů a slunečné počasí s občasnými přeháňkami. Vyberte si vůni, která celou tuto krásnou atmosféru jen dokonale podtrhne.


Doprava zdarma
od 1 900 Kč
Více jak 360 výdejních míst na CZ
Dodání zboží
do 24-48 hod
Vrácení zboží
do 14 dní
Speciální slevy a akce
Všechny produkty
máme skladem